Pakilan Montessori-leikkikoulu

YHTEYSTIEDOT

Osoite:Osuuskunnantie 29
00660 Helsinki
Sähköposti:pakila@helsinginmontessori.fi
Puhelin:

050 312 3085 Toimisto

0503811023 Pilvenhattarat

050 421 0398 Sateenkaaret
045 613 3780 Revontulet

 

Toiminta-ajat:Arkisin 7.45 – 16.45
Instagram:@pakilan_montessori

HENKILÖKUNTA

Leikkikoulun vastaava, varhaiskasvatuksen opettajaTuija Ahti

Montessoriohjaajat

Kristiina Kalliola

Elina Nieminen, varhaiskasvatuksen opettaja

Jenni Sorakivi, varhaiskasvatuksen opettaja

Anneli Palviainen, varhaiskasvatuksen opettaja

Varhaiskasvatuksen lastenhoitaja

Sanna Heino

Sami Paasila

Annick Piirainen

Pakilan Montessori-leikkikoulu sijaitsee Helsingin Länsi-Pakilassa, rauhallisella asuinalueella hyvien kulkuyhteyksien varrella. Leikkikoulussamme on avarat, lapsia varten remontoidut ja erilaisia toimintoja mahdollistavat tilat sekä monipuolinen piha.

Leikkikoulussa on kaksi 19 lapsen ryhmää, Sateenkaaret ja Revontulet sekä yksi pienten ryhmä: Pilvenhattarat 4 lasta. Leikkikoulussamme työskentelee seitsemän kasvatusvastuullista ammattitaitoista työntekijää, neljä montessoriohjaajana ja kolme lastenhoitajana.

Montessoria joka päivä

Kunnioitamme jokaisen lapsen tapaa toimia ja kehittyä sekä arvostamme perheiden arvoja. Tarjoamme lapsille mahdollisuuksia oivaltaa ja kokea monipuolisia elämyksiä lapsen oman kehitystason, herkkyyskauden sekä kiinnostuksen kohteet huomioiden. Kohtaamme jokaisen lapsen yksilönä sekä yhteisön jäsenenä. Toimintaamme kuvaa rauhallinen ilmapiiri, erityinen valmisteltu ympäristö, lapsen kunnioittaminen, mahdollisuuksien tarjoaminen ja lapsen taitoihin uskominen.

Päivän aikana lapsiryhmät työskentelevät montessorivälineiden parissa, joko aamupäivisin tai iltapäivisin. Päivään sisältyy myös mahdollisuus leikkiä perinteisillä leluilla legoista roolileikkeihin, pöytäpeleistä nukke- tai autoleikkeihin montessoripedagogiikan arvoja kunnioittaen.

”Kuningasvuosi” eli kuusivuotiaiden esiopetus jatkuu samassa ryhmässä siten, että lapsen yksilöllinen oppimispolku otetaan huomioon. Esiopetustoiminta koostuu omassa tai pienryhmissä tapahtuvasta montessorityöskentelystä.  Kuusivuotiaat kokoontuvat useamman kerran viikossa vertaisryhmänsä kanssa yhteiseen toimintahetkeen, jolloin valmistellaan projekteja ja harjoitellaan vuorovaikutustaitoja. Lisäksi esiopetukseen sisältyy retkiä.

Talo jossa kuuluu usein naurua

Pakilan Montessori-leikkikoulussa lapsi saa kasvaa turvallisessa ja lämminhenkisessä ympäristössä. Lapsiryhmät tekevät keskenään tiivistä yhteistyötä ja kaikki leikkikoulun aikuiset ovat lapsille tuttuja. Ryhmien isommat lapset toimivat ”kummeina” pienemmille ja jokainen aloittava lapsi saa heti turvallisen uuden ystävän, joka auttaa tarvittaessa.

Meillä on oma rauhallinen piha kasveineen ja leikkivälineineen – löytyy pihalta ihan oma leikkimökkikin. Pihalla ulkoilemme päivittäin vuodenajat huomioon ottaen. Leikkien ja pelien lomassa harjoitamme puutarhan hoitoa kasvien istutuksesta sadonkorjuuseen ja lumenluontiin. Piha mahdollistaa monia leikkitoimintoja, kuten hiekkaleikkejä, keinumista ja erilaisia pallopelejä. Arvostamme liikuntaa: se kuuluu meillä päivittäiseen arkeen. Lisäksi lapsilla on viikoittain mahdollisuus osallistua salissa tai ulkona järjestettävään ohjattuun liikuntatuokioon. Salin kiipeilyseinä, puolapuut, renkaat ja köydet ovat päivittäin ahkerassa käytössä.

Lapsilla on päivän mittaan mahdollisuus harjoittaa kädentaitoja erilaisten esille laitettujen materiaalien parissa. Lapsilla on myös mahdollisuus osallistua talossamme järjestettävään koulutetun taideopettajan vetämään kuvataideohjaukseen.

Teemme säännöllisesti retkiä lähimetsään tutkien ja ihmetellen luonnon monimuotoisuutta.

Vuoden aikana retkeilemme erilaisissa lapsia kiinnostavissa kohteissa, konserteissa, teatterissa, museoissa, työpajoissa, liikuntatapahtumissa ym. Retkikohteet valitsemme lasten kiinnostusten pohjalta.

Halataan kun tavataan

Työntekijät ovat erittäin sitoutuneita työhönsä ja se näkyy työpaikan hengessä. Lapset ovat tervetulleita aikuisten syliin ja vanhemmatkin huomioidaan arjen aherruksessa. Toiminnassamme näkyy positiivinen elämänasenteemme, sydämellä tekeminen ja tarmokkuus. Yhteistyö vanhempien kanssa on saumatonta ja perustuu molemmin puoliseen luottamussuhteeseen. Leikkikoulussamme osataan antaa arvoa vanhempien kanssa tehtävälle yhteistyölle ja vanhempien kuuntelemiselle. Vanhempien kanssa keskustellaan lapsen kehityksestä erityisissä lapsen varhaiskasvatuskeskusteluissa. Vuoden mittaan pidetään vanhempainiltoja, pedagogisia teemailtoja, avoimia ovia ja muita vanhempaintoimikunnan kanssa järjestettäviä yhteisiä tapahtumia. Vanhemmat ovat tervetulleita havainnoimaan toimintaamme!