Tyopaikat

Lyhytaikaiset sijaisuudet ja harjoittelupaikat

Lyhytaikaisia sijaisuuksia Montessori-koulussa on tarjolla niin luokanopettajana, avustajana kuin iltapäivätoiminnan ohjaajana epäsäännöllisesti ja usein lyhyellä varoitusajalla. Sijaisille on perehdytysohjeet, työtä tehdään yhdessä ja palkkaan sovelletaan alan työehtosopimuksia.

Voit ilmoittautua sijaislistalle lähettämällä tietosi rehtorille osoitteeseen peruskoulu@helsinginmontessori.fi. Otamme myös vastaan harjoittelijoita eri tehtäviin. Voit tiedustella harjoittelupaikkaa edellä mainitusta osoitteesta.

Kerrothan sähköpostissa yhteystietosi, koulutuksesi ja kokemuksestasi. Sinuun ollaan yhteydessä pikimmiten!

Kysy mahdollisuudesta sijaistaa ja tutustua montessorimenetelmään peruskoulu@helsinginmontessori.fi 

Montessori-koulun avoimista tehtävistä ilmoitetaan TE-palveluiden verkkosivuilla, Helsingin Montessori-yhdistyksen ry. www-sivuilla ja tarvittaessa lehti-ilmoituksilla. Määräaikaisesti täytettävistä tehtävistä päätökset tekee rehtori ja toistaiseksi täytettävistä yhdistyksen hallitus roolissaan koulun johtokuntana.

Tehtäviin valittavien on esitettävä nähtäväksi rikosrekisterilain 6.2 §:n tarkoittama rikosrekisteriote.

Haluamme mahdollistaa, että opettajilla on mahdollisuus keskittyä nimenomaan ydintehtävään, eli opettamiseen.

Helsingin Montessori-koulu on Helsingin Montessori-yhdistys ry:n ylläpitämä yksityinen peruskoulu, joka sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella kävelymatkan päässä Siilitien metroasemalta. Koulu on pieni ja muodostaa kiinteän yhteisön huoltajien ja työntekijöiden kanssa. Lukuvuonna 2022-23 koulussa opiskelee 100 lasta vuosiluokkiin sitomattomassa opetuksessa yhdysluokissa luokilla 1-6. Tarjoamme myös iltapäivätoimintaa ja runsaan valikoiman vanhempien järjestämiä kerhoja. 

Yhdistyksemme ylläpitää kasvatus ja opetustoimintaa, ja haluaa mahdollistaa opettajille mahdollisuuden keskittyä nimenomaan ydintehtävään, eli opettamiseen. Työyhteisönä meillä on  yhdessä tekemisen meininki.Henkilökunta on työhönsä sitoutunutta ja koulutettua. Panostamme myös jatkuvaan henkilökohtaiseen kehittymiseen niin yksilöinä ja ammattilaisina kuin työyhteisönä. Haluamme olla yhteisö, jossa lähtökohtana on avoin yhteistyö ja dialogi kotien ja kasvattajien välillä.

Montessori-koulu tarjoaa maailman parasta opetusta montessorimenetelmällä ja suomalaista opetussuunnitelmaa noudattaen

Palvelulupauksemme mukaisesti tarjoamme opetusta ja kasvatusta, jossa lapsella on mahdollisuus kasvaa ja kehittyä sekä tulla kuulluksi, nähdyksi ja hyväksytyksi juuri sellaisena kuin hän on. Montessori-koulu haluaa tarjota maailman parasta opetusta montessorimenetelmällä suomalaista opetussuunnitelmaa noudattaen.

Montessori-opettajan koulutus on noin vuoden mittainen koulutus. Koulutus esittelee montessoripedagogiikan perusteet ja antaa valmiudet käyttää laajaa montessorivälineistöä joko 3-6-vuotiaiden tai 6-12-vuotiaiden kanssa.  Toistaiseksi diplomin saa suoritettua ulkomailla ja osin etänä, ja Suomessa koulutus alkaa mahdollisesti kesällä 2023. Koulutuksen voi suorittaa työn ohessa kesäaikaan. Autamme mahdollisuuksien mukaan työntekijöitämme pätevöitymään montessoripedagogiikassa. Koulumme suosittelee Association Montessori Internationalen koulutuksia.

Autamme mahdollisuuksien mukaan työntekijöitämme pätevöitymään montessoripedagogiikassa.