Vanhempien järjestämät kerhot

Modulikerhon Cross-fit kokeilu

 

Vanhemmat järjestävät koululla lapsille kerhoja iltapäivätoiminnan yhteyteen. Kerhoihin voi osallistua vaikka ei olisi varsinaisessa iltapäiväkerhossa. Osa kerhoista on maksullisia, osa maksuttomia. 

Huom! Kerhoihin otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä ellei kyseessä ole opetuksen jatko edelliseltä kaudelta, jolloin etusijalla ovat edellisen kauden oppilaat.

 

Kerhojen kuvaukset:

 

Ohjelmointikerho kevät 2022

Ohjelmointikerhot alkavat viikolla 2 (ti 11.1./to 13.1.).
Kerhokertoja on kussakin kerhossa yhteensä 12 kpl kevään aikana. Kerhoja ei ole talvilomaviikolla (vko 8).

Ohjelmointikerhot sopivat kaikille peleistä, koodauksesta ja luonnontieteistä kiinnostuneille. Kevään ohjelmassa on kolme eri kerhoa:

1. Naalien ohjelmointipesä (aloittelijat ja nuorimmat jatkajat), ti klo 13:30-14:30
Kerhossa tehdään animaatioita, efektejä ja pieniä pelejä pääosin visuaalisen ohjelmoinnin Scratch-työkalulla. Kerhossa tutustutaan ohjelmoinnin kautta kevyesti myös muihin luonnontieteisiin, ja kerholaisilla on mahdollisuus vaikuttaa toiveillaan kerhon sisältöön.
Kerhon hinta: 80 € (12 kerhokertaa á 1 h)
Tarkoitettu:
- Uusille ohjelmoinnin aloittelijoille
- Nuorimmille syksyllä 2021 aloittaneille 1-3 luokkalaisille, joille sopisi pienet projektit ja leppoisampi etenemistahti. Juttele kuitenkin Jenna Tuomisen kanssa ennen tähän ryhmään ilmoittautumista sähköpostitse tai puhelimitse.
Pienin ryhmä, jolla kerho toteutuu on 4 henkilöä.

2. Pandojen ohjelmointipesä (1-3 lk jatkajat), to klo 15:05-16:05
Kerhossa tehdään animaatioita, pelejä ja projekteja pääosin visuaalisen ohjelmoinnin Scratch-työkalulla. Kerhossa tutustutaan ohjelmoinnin kautta myös muihin luonnontieteisiin, ja kerholaisilla on mahdollisuus vaikuttaa toiveillaan kerhon sisältöön.
Kerhon hinta: 80 € (12 kerhokertaa á 1 h)
Tarkoitettu:
- Syksyllä 2021 aloittaneille 1-3 luokkalaisille “pikoille”

3. Karhujen ohjelmointiluola (3-6 lk jatkajat), to klo 13:30-15:00
Kerhossa tehdään haastavampia pelejä ja projekteja pääosin visuaalisen ohjelmoinnin Scratch-työkalulla. Halutessaan kerholainen voi tutustua myös tekstiohjelmointiin. Kerhossa tutustutaan ohjelmoinnin kautta myös muihin luonnontieteisiin, ja kerholaisilla on mahdollisuus vaikuttaa toiveillaan kerhon sisältöön.
Kerhon hinta: 120 € (12 kerhokertaa á 1,5 h)
Tarkoitettu:
- Syksyllä 2021 aloittaneille 3-6 luokkalaisille “nanoille”

Jos lapsesi ei ole ollut syksyllä mukana kerhossa, mutta hänelle on tuttua Scratch-työkalun käyttö tai hän on 4-6 luokkalainen, kannattaa keskustella kerhon ohjaajan Jenna Tuomisen kanssa mihin ryhmään hänen kannattaa ilmoittautua.

Kerhoista ja ilmoittautumisesta yleisesti

Kerhot tarjoaa Helsingin yliopiston Tiedekasvatuksen tiedeluokka Linkki ja niitä ohjaa Jenna Tuominen.

Ilmoittautuminen su 2.1. klo 9 alkaen Lyytin kautta: https://www.lyyti.in/montessori-ohjelmointikerho-2022-kevat

Ilmoittautuminen mieluiten ma 10.1. mennessä.

Kerhon järjestelyistä voi kysyä Susanna Hyypiältä 0407463495 ja kerhojen sisällöistä lisätietoa saa tarvittaessa Jenna Tuomiselta (jenna.tuominen@cs.helsinki.fi, 050-4480083).

 

 

Saksan kerho kevät 2022
 

Tule kokeilemaan ja maistelemaan saksaa. Kaikenlaiset oppijat huomioon ottavassa kerhossa lähestytään kieltä sadutuksen, leikin, kuvataiteen, musiikin ja tanssin keinoin. Kerhossa opitaan paitsi tervehtimään, esittelemään itsensä ja kertomaan ja kysymään kuulumisia, myös mm. värit, eläimiä, kulkuvälineitä sekä luvut 1-10.
 

Kerhon pääasiallinen kieli on saksa. Opettaja tulee Goethe-instituutista. Lapsia kannustetaan alusta alkaen käyttämään rohkeasti kieltä. Pääpaino kerhossa on yhdessä tekemisellä. Aikaisemmista kerhoista saadut hyvät kokemukset osoittavat, että jo lyhytkin kerhojakso saa kerholaiset paitsi innostumaan kielestä myös ymmärtämään suuren määrän arkipäivän ilmaisuja ja kysymyksiä.

Tiistaisin klo 14:30-15:15. Kerho on maksuton.


Ilmoittautuminen: mari.hedberg@helsinginmontessori.fi, oppilaan nimi, huoltajan nimi, sähköposti, puhelinnumero.

 

Teatterikerho kevät 2022:

 

Lämpimästi tervetuloa teatterikerhoon! Teatterikerhossa päästämme mielikuvituksemme valloilleen ja pääsemme tutustumaan matalalla kynnyksellä teatterin eri osa-alueisiin erilaisten leikkien, pelien ja tarinoiden kautta. Kerhossa pääsemme muun muassa tutustumaan improvisaatioon, keksimään omia tarinoita ja luomaan omia esityksiä ja hahmoja. Teatterikerho onkin mainio tapa tutustua omaan ilmaisuun ja muihin kerholaisiin hauskalla tavalla yhdessä tehden ja innostuen. Teatterikerho tarjoaa kerholaisille onnistumisen kokemuksia, oman luovuuden lentoon lähtemistä ja yhdessä tekemisen riemua. Aikaisempaa teatterikokemusta ei tarvita ja mukaan ovat tervetulleet niin uudet kuin vanhatkin teatterikerholaiset! Syksyn aikana kokoonnumme niin ulkona kuin sisätiloissakin. Teatterikerhon järjestää Teatteri ILMI Ö: https://www.teatteri-ilmio.fi/ 

Kerho kokoontuu 14 kertaa kevään aikana maanantaisin 10.1 alkaen. Ensimmäinen ryhmä ensisijaisesti 1.-3.-luokkalaisille klo 13:30-14:30. Toinen ryhmä ensisijaisesti 3.-6.-luokkalaisille klo 14:40-15:40. Kerhon hinta on 100€. Ohjaajana toimii teatteri-ilmaisun ohjaaja ja -opettaja Maria Myllykangas. Nähdään pian teatterikerhojen parissa!

Ilmoittautumiset sähköpostilla suoraan ohjaajalle:

Maria Myllykangas / Teatteri ILMI Ö/maria.myllykangas@gmail.com. Ilmoita Marialle lapsen nimi, syntymävuosi, huoltajan nimi ja yhteystiedot, kumpaan ryhmään haluaa.

 

Pianon opetus (jatkuu keväällä 2022):

 

Keskiviikkoisin klo 15-17 tai sopimuksen mukaan koulun tiloissa. Opettajana Montessoripedagogiikkaan perehtynyt Susanna Keltti-Laine. Tunnin kesto 30 min. Hinta noin 430 euroa / lukukausi.

Ilmoittautuminen ja aikataulu: opettaja jakaa soittoajat, ilmoittautuminen Laura Cedras cedrasoy@gmail.com

 

Shakkikerho kevät 2022:

 

Shakkilinnan shakkikerho järjestetään kevätkaudella Herttoniemen Montessorikoululla keskiviikkoisin klo 13.30-14.15. Ensimmäinen oppitunti pidetään keskiviikkona 19.1. Kerhotilana toimii luokka ”New York”.

Shakkikerhon opettajana toimii Antti Virtanen, jonka opetus on hauskaa ja erilaiset kerholaiset huomioivaa. Shakki tarjoaa monipuolisia virikkeitä aivoille ja on tutkitusti kehittävä ja koulutyötä tukeva harrastus. Shakin avulla opitaan tärkeintä elämässä vaadittavaa taitoa eli ajattelutaitoa.

Kerhotuntien ohjelma ja oppimateriaalit:

Shakkilinnan kerhoissa ei pelkästään pelata, vaan tutkaillaan myös kehittäviä ja hauskoja tehtäviä. Haluamme tarjota kaikille kerholaisillemme onnistumisen elämyksiä, sopivia haasteita ja mukavan kerhoympäristön. Kerhoon ei ole esitietovaatimuksia, mutta säännöt osaavatkin saavat varmuudella tasoaan vastaavia haasteita.

Hinnat:

Koronatilanteen vuoksi kerhomaksua on muutettu joustavammaksi. Kerhomaksu on 6 €/oppitunti ja se laskutetaan vain käyntikertojen perusteella. Laskuun lisätään koko kerhokaudelta kerhovihkon hinta 10 €. Ensimmäiselle kerhotunnille voi tulla tutustumaan ilman sitoumuksia.

Koranainfoa:

Shakkia pelataan vastakkain laudan ympärillä, eikä kerhossa voida lajin luonteesta johtuen noudattaa turvavälejä. Kerhon vetäjä kuitenkin huolehtii kaikille osallistujille kertakäyttömaskin ja valvoo sen käyttöä. Kerhossa luonnollisesti huolehditaan myös hyvästä käsihygieniasta, eikä sinne osallistuta kuin terveenä.

Ilmoittautuminen ja lisätietoja:

Kerhosta kiinnostuneita pyydetään ilmoittautumaan sähköpostitse viimeistään 31.8. Antti Virtaselle. Tarkoittaa myös niitä, jotka ovat tulossa vain tutustumaan. Ilmoituksessa tulee mainita oppilaan ja huoltajan nimi sekä huoltajan puhelinnumero.

Ystävällisin terveisin, Antti Virtanen 040 847 2108, antti.virtanen@shakkilinna.fi.

 

Moduulikerho kevät 2022:

 

Moduulikerho on moniliikuntakerho, jossa kokeillaan eri liikuntalajeja kerran viikossa, aina yhtä lajia noin neljä kertaa putkeen. Moduulikerhon tarkoitus on kannustaa kokeilemaan erilaisia urheilulajeja ja innostumaan liikunnasta. Ehkä joku lapsi löytää lajien joukosta mieleisensä ja haluaa harrastaa sitä lisää!

Moduuli on ollut kovin suosittua ja jaettu kahteen ryhmään. Aloittelevien ryhmä koostuu 1.-2. luokkalaisista, jossa harjoitteet pidetään helppoina ja leikkimielisinä. 3.-6.luokkalaisten moduulissa harjoitellaan tutustuen ko. lajiin ja vähän pelaillaankin.
Moduuli pidetään yleensä koulun liikuntasalissa tai pihalla hiekkakentällä. Välillä olemme myös käyneet Herttoniemen urheilukentällä tai teematunteina esimerkiksi Boulderinkeskuksessa kiipeilemässä.

Moduuliin ei lähtökohtaisesti tarvitse omia varusteita, mutta on myös ollut skoottailua skeittipuistossa, johon lapset ovat tuoneet omat potku- tai skeittilaudat mukaan.
Lajikirjo on ollut laaja erilaisista pallopeleistä esim. salibandy, jalkapallo, lentopallo, koripallo, tennis kaikenlaiseen liikuntaan kuten: puisto parkouria, suunnistusta, kiipeilyä, yleisurheilua tai skeittipuistossa rullailuun.

Moduulikerhoa ohjaa Montessorikoulun liikunnanopettaja Henri Hurnanen, jolla on jo useiden vuosien kokemus lasten liikunnan parissa.

Ilmoittautuminen ja aikataulu:

Maanantai 1.-2. lk 14.30 - 15.30
Perjantai 3.-6. lk. 14.00- 15.00

Syyskausi 16.8.- 16.12.2021
Kevätkausi 10.1.-26.5.2022

Moduulin hinta 90e/kausi.

Joukkueella ModuulikerhoHMK on käytössä Nimenhuuto.com palvelu urheilujoukkueille: kalenteri, viestit ja tekstarit netissä. Joukkueen liittymisen salasana on "M0duul1". Jäsenet voivat helposti liittyä joukkueeseen osoitteessa http://moduulikerhohmk.nimenhuuto.com/public_join?pass=M0duul1 .
Tietoihin tarvitsee osallistujan etu- ja sukunimi sekä huoltajan sähköpostiosoite.''

 

English club:

Englannin kielikerhossa tutustutaan englannin kieleen natiivin englanninkielisen opettajan johdolla. Linguajoyn English Club tarjoaa elämyksellisen englannin kielen oppimiskokemuksen positiivisessa ja kannustavassa ilmapiirissä. Natiivin Linguajoy-opettajan johdolla saa aidon kokemuksen englannin kielen ääntämyksestä ja kulttuurista. Opimme englantia moniaistisesti ja toiminnallisesti pelien, taiteen, tieteen, musiikin, liikkeen ja teatterin avulla. Kurssilla rakennamme laajaa avainsanavarastoa, omaksumme monipuolisia lauserakenteita ja hyödyllisiä ilmauksia. Clubin tavoitteena on vahvistaa suullista kielitaitoa ja puherohkeutta, luoden pohjaa kansainväliselle vuorovaikutus- ja esiintymistaidolle. Kurssin edetessä keskitymme entistä monipuolisempiin (advanced) vuorovaikutustilanteisiin ja teemme myös luetun ymmärtämiseen ja kirjoittamiseen liittyviä harjoitteita. Linguajoy-kielikoulusta lisätietoa:  https://www.linguajoy.fi/

Korona-infoa: English Club opettaja ottaa kerholaiset vastaan luokkahuoneen ovella ja saattaa hallitusti sisään. Käsihygienia on keskeisessä roolissa: ennen tunnin alkua kädet pestään lämpimällä vedellä ja saippualla ja huolellisen kuivaamisen jälkeen kädet desinfioidaan. Kerhossa istutaan määritellyin paikoin, turvavälit huomioiden. Kerhon päätyttyä ohjaaja saattaa kerholaiset luokasta määrävälein ulos ja tuulettaa luokan. Opettaja käyttää kurssilla maskia tai visiiriä. 

Aikataulu: 2 ryhmää: Englannin kieltä jo hieman entuudestaan osaavat ja edistyneiden ryhmä (lapsille, joilla jo englannin kielen taitoa). Kerho perjantaisin klo 13.45-14.35 (hieman osaavat) ja klo 14.40-15.30 (edistyneet). Ajanjakso: 14.1.-13.5.2022. Ei kerhoa talvilomaviikon perjantaina 25.2. eikä pitkäperjantaina 15.4. Ryhmäkoko 8-10 lasta, max.12.

Ilmoittautumiset: Ilmoittautuminen ja hintatiedot (kerho on maksullinen): tarja.virtanen@piipponen.fi. Ilmoituksessa mainitse oppilaan ja huoltajan nimi sekä huoltajan puhelinnumero ja sähköpostiosoite sekä kumpaan ryhmään ilmoittaudutaan (hieman osaavat/edistyneet).

 

Kuvataidekerho:

Tiistaina 5.4.22 alkaen, klo 14.30-16.00, Trinomien luokka, 3.-6. lk. 

Kuvataidetunneilla  piirretään, maalataan sekä tutustutaan erilaisiin tekniikoihin, materiaaleihin ja tekotapoihin, tunneilla kokeillaan esim. erilaisia painotekniikoita. Tuntien teemoissa otetaan osallistujien toiveet ja kiinnostuksen kohteet huomioon. Harrastustoiminnassa ilmapiiri on rento ja tarkoituksena on kehittää jokaisen omaa ilmaisua nauttien luovasta tekemisestä ja oppien uusia taitoja.

Tuomme kouluarkeen matalan kynnyksen harrastustoimintaa, joka pyrkii saamaan nuoria harrastamisen pariin. Lisäksi toiminnassa tehdään koulukiusaamista ja syrjintää ennaltaehkäisevää työtä keskittymällä etenkin yhteisöllisyyden kehittämiseen ja nuorilähtöiseen ryhmätoimintaan.

Ilmoittautuminen: https://breakthefight.com/ilmoittautumislomake/

Yhteyshenkilö oppilaiden huoltajille: Jenna Laine, p. 040-1435557, ma-ti klo 8-10, ke-pe klo 10-12, s-posti: breakthefight@gmail.com

Järjestäjä: Break the fight/ Harrastamisen Suomen malli