Vanhempien järjestämät kerhot

Modulikerhon Cross-fit kokeilu

Vanhemmat järjestävät koululla lapsille kerhoja iltapäivätoiminnan yhteyteen. Kerhoihin voi osallistua vaikka ei olisi varsinaisessa iltapäiväkerhossa. Osa kerhoista on maksullisia, osa maksuttomia. 

Huom! Kerhoihin otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä ellei kyseessä ole opetuksen jatko edelliseltä kaudelta, jolloin etusijalla ovat edellisen kauden oppilaat.

Kerhojen kuvaukset

Saksan kerho:

Tule kokeilemaan ja maistelemaan saksaa. Kaikenlaiset oppijat huomioon ottavassa kerhossa lähestytään kieltä sadutuksen, leikin, kuvataiteen, musiikin ja tanssin keinoin. Kerhossa opitaan paitsi tervehtimään, esittelemään itsensä ja kertomaan ja kysymään kuulumisia, myös mm. värit, eläimiä, kulkuvälineitä sekä luvut 1-10.

Kerhon pääasiallinen kieli on saksa. Lapsia kannustetaan alusta alkaen käyttämään rohkeasti kieltä.

Pääpaino kerhossa on yhdessä tekemisellä. Aikaisemmista kerhoista saadut hyvät kokemukset osoittavat, että jo lyhytkin kerhojakso saa kerholaiset paitsi innostumaan kielestä myös ymmärtämään suuren määrän arkipäivän ilmaisuja ja kysymyksiä.

Kohderyhmä: 1.-2. –luokkalaiset, jotka eivät lue saksaa. Kerho on maanantaisin klo 13-14.

Ilmoittautuminen: mari.hedberg@helsinginmontessori.fi, oppilaan nimi, huoltajan nimi, sähköposti, puhelinnumero.

Teatterikerho:

Lämpimästi tervetuloa Teatteri Ilmiön teatterikerhoon! Teatterikerhossa tulemme tutustumaan matalalla kynnyksellä ilmaisutaitoon ja teatteriin erilaisten leikkien, pelien ja tarinoiden kautta. Kerhossa pääsemme harjoittelemaan ryhmätyö- ja esiintymistaitoja ja annamme mielikuvituksen lentää. Tulemme luomaan omia hahmoja lasten omista ideoista käsin ja tutustumme myös improvisaation alkeisiin. Teatterikerho on mainio tapa tutustua toisiin kerholaisiin ja opetella hauskalla tavalla yhdessä tekemistä ja yhdessä innostumista. Kerhoon kannattaa pukea mukavat vaatteet päälle, joissa on kiva leikkiä ja pelata. Tervetuloa mukaan! Kerho on maksuton OKM:n valtionavustuksen ansiosta.

Aikataulu: teatterikerho maanantaisin 7.9. alkaen aina 14.12. asti: 1. ryhmä klo 14-15 (max. 14 oppilasta), 2. ryhmä klo 15-16 (max. 14 oppilasta). 

Ilmoittautuminen: titta.holmberg@gmail.com, oppilaan nimi, huoltajan nimi ja sähköposti, kumpaan ryhmään ensisijaisesti

Kevät 2021: mukaan mahtuu! Ilmoittautuminen kuten edellä.

Pianon opetus:

Keskiviikkoisin klo 15-17 tai sopimuksen mukaan koulun tiloissa. Opettajana Montessoripedagogiikkaan perehtynyt Susanna Keltti-Laine. Tunnin kesto 30 min. Hinta noin 430 euroa / lukukausi.

Ilmoittautuminen ja aikataulu: opettaja jakaa soittoajat, ilmoittautuminen Laura Cedras cedrasoy@gmail.com

Kevät 2021: mukaan mahtuu! Ilmoittautuminen kuten edellä.

Shakkikerho:

Shakkikerhon opettajana toimii Antti Virtanen, jonka opetus on hauskaa ja erilaiset kerholaiset huomioivaa. Shakki tarjoaa monipuolisia virikkeitä aivoille ja on tutkitusti kehittävä ja koulutyötä tukeva harrastus. Shakin avulla opitaan tärkeintä elämässä vaadittavaa taitoa eli ajattelutaitoa.

Shakkilinnan kerhoissa ei pelkästään pelata, vaan tutkaillaan myös kehittäviä ja hauskoja tehtäviä. Haluamme tarjota kaikille kerholaisillemme onnistumisen elämyksiä, sopivia haasteita ja mukavan kerhoympäristön. Kerhoon ei ole esitietovaatimuksia, mutta säännöt osaavatkin saavat varmuudella tasoaan vastaavia haasteita.

Kerhon hinta on 70 euroa. Kerhomaksu sisältää kymmenen kerhotuntia (45 min) ja hauskasti kuvitetun kerhovihon. Ensimmäiselle kerhotunnille voi tulla tutustumaan ilman sitoumuksia.

Aikataulu: Montessorikoululla keskiviikkoisin klo 13.30-14.15. Shakkikerho alkaa keskiviikkona 26.8.2020.

Ilmoittautuminen: sähköpostitse Antille viimeistään 16.8.2020. Tarkoittaa myös niitä, jotka ovat tulossa vain tutustumaan. Ilmoituksessa tulee mainita oppilaan ja huoltajan nimi sekä huoltajan puhelinnumero.

Antti Virtanen 040 847 2108, antti.virtanen@shakkilinna.fi

Kevät 2021: mukaan mahtuu! Ilmoittautuminen kuten edellä.

Moduulikerho:

Ilmoittautuminen kevään kerhoihin Nimenhuudon kautta.

Kokeile eri urheilulajeja kerran viikossa! Ohjelmassa syksyllä 2020 pääosin salibandya ja muuta sisäliikuntaa omassa liikuntasalista, mutta aiemmin olemme harrastaneet esimerkiksi suunnistusta, kiipeilyä, yleisurheilua, salibandya, crossfittiä, tanssia, joogaa, lentopalloa, parkouria. Lajit järjestetään koulun tiloissa, koulun lähellä tai paikassa, jonne helppo liikkua esim. metrolla. Hinta 90 euroa / lukukausi. Kaksi ryhmää: 1-2 lk sekä 3. luokkalaiset ja vanhemmat.

Ilmoittautuminen ja aikataulu: 

Tiistai 3.-5.lk 14.30 - 15.30 (12.1.21 Alkaen)
Torstai 1.-2lk. 14.30- 15.30 (14.1.21 Alkaen)

Joukkueella ModuulikerhoHMK on käytössä Nimenhuuto.com palvelu urheilujoukkueille: kalenteri, viestit ja tekstarit netissä. Joukkueen liittymisen salasana on "M0duul1". Jäsenet voivat helposti liittyä joukkueeseen osoitteessa http://moduulikerhohmk.nimenhuuto.com/public_join?pass=M0duul1 .
 

English club:

Englannin kerhossa tutustutaan englannin kieleen natiivin englanninkielisen opettajan johdolla. English Explorersin englannin tunneilla mm. lauletaan, askarrellaan, leikitään ja samalla opitaan englannin kieltä. Kielikerhosta lisätietoa: www.englishexplorers.fi

Aikataulu kevätkaudella 2021: kerho pidetään perjantaisin 15.1.-28.5. Ryhmiä on kaksi: 1. ryhmä aloittelevien tunti klo 14.10-15.05 (max. 10 oppilasta. Ryhmä täynnä.), 2. ryhmä edistyneiden tunti (lapsille, joilla jo englannin kielen taitoa) klo 15.05-16.00 (max. 10 oppilasta. 2 paikkaa vapaana). 

Hinta: 180e.

Ilmoittautuminen/lisätiedot: tarja.virtanen@piipponen.fi