Vanhempien järjestämät kerhot

Modulikerhon Cross-fit kokeilu

PÄIVITYS 29.7.21: VAHVISTAMME SYKSYN 2021 KERHOJA NÄILLÄ SIVUILLA HETI KUN TIETOJA VARMISTUU

Vanhemmat järjestävät koululla lapsille kerhoja iltapäivätoiminnan yhteyteen. Kerhoihin voi osallistua vaikka ei olisi varsinaisessa iltapäiväkerhossa. Osa kerhoista on maksullisia, osa maksuttomia. 

Huom! Kerhoihin otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä ellei kyseessä ole opetuksen jatko edelliseltä kaudelta, jolloin etusijalla ovat edellisen kauden oppilaat.

 

Kerhojen kuvaukset

 

Saksan kerho (varmistuu myöhemmin/tilanne 17.5.21):

Tule kokeilemaan ja maistelemaan saksaa. Kaikenlaiset oppijat huomioon ottavassa kerhossa lähestytään kieltä sadutuksen, leikin, kuvataiteen, musiikin ja tanssin keinoin. Kerhossa opitaan paitsi tervehtimään, esittelemään itsensä ja kertomaan ja kysymään kuulumisia, myös mm. värit, eläimiä, kulkuvälineitä sekä luvut 1-10.

Kerhon pääasiallinen kieli on saksa. Lapsia kannustetaan alusta alkaen käyttämään rohkeasti kieltä.

Pääpaino kerhossa on yhdessä tekemisellä. Aikaisemmista kerhoista saadut hyvät kokemukset osoittavat, että jo lyhytkin kerhojakso saa kerholaiset paitsi innostumaan kielestä myös ymmärtämään suuren määrän arkipäivän ilmaisuja ja kysymyksiä.

Kohderyhmä: 1.-2. –luokkalaiset, jotka eivät lue saksaa. Kerho on maanantaisin klo 13-14.

Ilmoittautuminen: mari.hedberg@helsinginmontessori.fi, oppilaan nimi, huoltajan nimi, sähköposti, puhelinnumero.

 

Teatterikerho (varmistuu myöhemmin/tilanne 17.5.21):

Lämpimästi tervetuloa Teatteri Ilmiön teatterikerhoon! Teatterikerhossa tulemme tutustumaan matalalla kynnyksellä ilmaisutaitoon ja teatteriin erilaisten leikkien, pelien ja tarinoiden kautta. Kerhossa pääsemme harjoittelemaan ryhmätyö- ja esiintymistaitoja ja annamme mielikuvituksen lentää. Tulemme luomaan omia hahmoja lasten omista ideoista käsin ja tutustumme myös improvisaation alkeisiin. Teatterikerho on mainio tapa tutustua toisiin kerholaisiin ja opetella hauskalla tavalla yhdessä tekemistä ja yhdessä innostumista. Kerhoon kannattaa pukea mukavat vaatteet päälle, joissa on kiva leikkiä ja pelata. Tervetuloa mukaan! Kerhon kustannus tarkentuu lähempänä.

Aikataulu: teatterikerho maanantaisin 7.9. alkaen aina 14.12. asti: 1. ryhmä klo 14-15 (max. 14 oppilasta), 2. ryhmä klo 15-16 (max. 14 oppilasta). 

Ilmoittautuminen: titta.holmberg@gmail.com, oppilaan nimi, huoltajan nimi ja sähköposti, kumpaan ryhmään ensisijaisesti

 

Pianon opetus (jatkuu, päivitetty 17.5.21):

Keskiviikkoisin klo 15-17 tai sopimuksen mukaan koulun tiloissa. Opettajana Montessoripedagogiikkaan perehtynyt Susanna Keltti-Laine. Tunnin kesto 30 min. Hinta noin 430 euroa / lukukausi.

Ilmoittautuminen ja aikataulu: opettaja jakaa soittoajat, ilmoittautuminen Laura Cedras cedrasoy@gmail.com

 

Shakkikerho (varmistuu myöhemmin/tilanne 17.5.21):

Shakkikerhon opettajana toimii Antti Virtanen, jonka opetus on hauskaa ja erilaiset kerholaiset huomioivaa. Shakki tarjoaa monipuolisia virikkeitä aivoille ja on tutkitusti kehittävä ja koulutyötä tukeva harrastus. Shakin avulla opitaan tärkeintä elämässä vaadittavaa taitoa eli ajattelutaitoa.

Shakkilinnan kerhoissa ei pelkästään pelata, vaan tutkaillaan myös kehittäviä ja hauskoja tehtäviä. Haluamme tarjota kaikille kerholaisillemme onnistumisen elämyksiä, sopivia haasteita ja mukavan kerhoympäristön. Kerhoon ei ole esitietovaatimuksia, mutta säännöt osaavatkin saavat varmuudella tasoaan vastaavia haasteita.

Kerhon hinta on 70 euroa. Kerhomaksu sisältää kymmenen kerhotuntia (45 min) ja hauskasti kuvitetun kerhovihon. Ensimmäiselle kerhotunnille voi tulla tutustumaan ilman sitoumuksia.

Aikataulu: Montessorikoululla keskiviikkoisin klo 13.30-14.15. Shakkikerho alkaa keskiviikkona 26.8.2020.

Ilmoittautuminen: sähköpostitse Antille viimeistään 16.8.2020. Tarkoittaa myös niitä, jotka ovat tulossa vain tutustumaan. Ilmoituksessa tulee mainita oppilaan ja huoltajan nimi sekä huoltajan puhelinnumero.

Antti Virtanen 040 847 2108, antti.virtanen@shakkilinna.fi

 

Moduulikerho (jatkuu, päivitetty 29.7.21)

Moduulikerho on moniliikuntakerho, jossa kokeillaan eri liikuntalajeja kerran viikossa, aina yhtä lajia noin neljä kertaa putkeen. Moduulikerhon tarkoitus on kannustaa kokeilemaan erilaisia urheilulajeja ja innostumaan liikunnasta. Ehkä joku lapsi löytää lajien joukosta mieleisensä ja haluaa harrastaa sitä lisää!

Moduuli on ollut kovin suosittua ja jaettu kahteen ryhmään. Aloittelevien ryhmä koostuu 1.-2. luokkalaisista, jossa harjoitteet pidetään helppoina ja leikkimielisinä. 3.-6.luokkalaisten moduulissa harjoitellaan tutustuen ko. lajiin ja vähän pelaillaankin.
Moduuli pidetään yleensä koulun liikuntasalissa tai pihalla hiekkakentällä. Välillä olemme myös käyneet Herttoniemen urheilukentällä tai teematunteina esimerkiksi Boulderinkeskuksessa kiipeilemässä.

Moduuliin ei lähtökohtaisesti tarvitse omia varusteita, mutta on myös ollut skoottailua skeittipuistossa, johon lapset ovat tuoneet omat potku- tai skeittilaudat mukaan.
Lajikirjo on ollut laaja erilaisista pallopeleistä esim. salibandy, jalkapallo, lentopallo, koripallo, tennis kaikenlaiseen liikuntaan kuten: puisto parkouria, suunnistusta, kiipeilyä, yleisurheilua tai skeittipuistossa rullailuun.

Moduulikerhoa ohjaa Montessorikoulun liikunnanopettaja Henri Hurnanen, jolla on jo useiden vuosien kokemus lasten liikunnan parissa.

Ilmoittautuminen ja aikataulu:

Maanantai 1.-2. lk 14.30 - 15.30
Torstai 3.-6. lk. 14.30- 15.30

Syyskausi 16.8.- 16.12.2021
Kevätkausi 10.1.-26.5.2022

Moduulin hinta 90e/kausi.

Joukkueella ModuulikerhoHMK on käytössä Nimenhuuto.com palvelu urheilujoukkueille: kalenteri, viestit ja tekstarit netissä. Joukkueen liittymisen salasana on "M0duul1". Jäsenet voivat helposti liittyä joukkueeseen osoitteessa http://moduulikerhohmk.nimenhuuto.com/public_join?pass=M0duul1 .
Tietoihin tarvitsee osallistujan etu- ja sukunimi sekä huoltajan sähköpostiosoite.''

 

English club (päivitetty 17.5.21):

Englannin kielikerhossa tutustutaan englannin kieleen natiivin englanninkielisen opettajan johdolla. Linguajoyn English Club tarjoaa elämyksellisen englannin kielen oppimiskokemuksen positiivisessa ja kannustavassa ilmapiirissä. Natiivin Linguajoy-opettajan johdolla saa aidon kokemuksen englannin kielen ääntämyksestä ja kulttuurista. Opimme englantia moniaistisesti ja toiminnallisesti pelien, taiteen, tieteen, musiikin, liikkeen ja teatterin avulla. Kurssilla rakennamme laajaa avainsanavarastoa, omaksumme monipuolisia lauserakenteita ja hyödyllisiä ilmauksia. Clubin tavoitteena on vahvistaa suullista kielitaitoa ja puherohkeutta, luoden pohjaa kansainväliselle vuorovaikutus- ja esiintymistaidolle. Kurssin edetessä keskitymme entistä monipuolisempiin (advanced) vuorovaikutustilanteisiin ja teemme myös luetun ymmärtämiseen ja kirjoittamiseen liittyviä harjoitteita. Linguajoy-kielikoulusta lisätietoa:  

 https://www.linguajoy.fi/

Aikataulu: Kerhon aikataulu vielä auki (tilanne 17.5.) mutta todennäköisesti torstai tai perjantai iltapäivä, klo 14.00 jälkeen. Viikoittainen opetus 50 min/ryhmä. Syyskauden pituus 15 viikkoa. 2 ryhmää: aloittelevien ryhmien ja edistyneiden ryhmä (lapsille, joilla jo englannin kielen taitoa). Ryhmäkoko 8-10 lasta, max.12.

Alustavat ilmoittautumiset:  tarja.virtanen@piipponen.fi. Ilmoituksessa mainitse oppilaan ja huoltajan nimi sekä huoltajan puhelinnumero ja sähköpostiosoite sekä kumpaan ryhmään ilmoittaudutaan (aloittelevat/edistyneet).