Vapaa-ajan kerhot iltapäivisin koululla

Modulikerhon Cross-fit kokeilu

 

Vanhemmat järjestävät koululla lapsille kerhoja iltapäivätoiminnan yhteyteen. Kerhoihin voi osallistua vaikka ei olisi varsinaisessa iltapäiväkerhossa. Osa kerhoista on maksullisia, osa maksuttomia. 

Huom! Kerhoihin otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä ellei kyseessä ole opetuksen jatko edelliseltä kaudelta, jolloin etusijalla ovat edellisen kauden oppilaat.

 

SYKSY-KEVÄT  2022-2023:

 

Maanantai

 

Teatterikerho:

Lämpimästi tervetuloa teatterikerhoon! Teatterikerhossa päästämme mielikuvituksemme valloilleen ja pääsemme tutustumaan matalalla kynnyksellä teatterin eri osa-alueisiin erilaisten leikkien, pelien ja tarinoiden kautta. Kerhossa pääsemme muun muassa tutustumaan improvisaatioon, keksimään omia tarinoita ja luomaan omia esityksiä ja hahmoja. Teatterikerho onkin mainio tapa tutustua omaan ilmaisuun ja muihin kerholaisiin hauskalla tavalla yhdessä tehden ja innostuen. Teatterikerho tarjoaa kerholaisille onnistumisen kokemuksia, oman luovuuden lentoon lähtemistä ja yhdessä tekemisen riemua. Aikaisempaa teatterikokemusta ei tarvita ja mukaan ovat tervetulleet niin uudet kuin vanhatkin teatterikerholaiset! Syksyn aikana kokoonnumme niin ulkona kuin sisätiloissakin. Teatterikerhon järjestää Teatteri ILMI Ö: https://www.teatteri-ilmio.fi/ 

Kerho kokoontuu 14 kertaa kevään aikana maanantaisin 5.9.-12.12.22. Ensimmäinen ryhmä klo 14-15. Toinen ryhmä klo 15-16. Luokkana Sao Paolo. Kerhon hinta on 100€. Ohjaajana toimii teatteri-ilmaisun ohjaaja ja -opettaja Maria Myllykangas. Nähdään pian teatterikerhojen parissa!

Ilmoittautumiset sähköpostilla suoraan ohjaajalle:

Maria Myllykangas / Teatteri ILMI Ö/maria.myllykangas@gmail.com. Ilmoita Marialle lapsen nimi, syntymävuosi, huoltajan nimi ja yhteystiedot, kumpaan ryhmään haluaa.

Kevät 2023: jatkuu entisellään, todennäköisesti alkaa vkolla 3, ohjaaja on yhteydessä vanhempiin.

 

Musakerho:

TERVETULOA SOITTAMAAN JA LAULAMAAN RYTMIHYRRÄN MUSAKERHOON!  

Rytmihyrrän musiikkikerhot kokoontuvat Istanbulissa maanantaisin koulupäivän jälkeen klo 14.00 lähtien. Bändit muodostetaan ilmoittautuneista ikäryhmittäin. Opetus alkaa loppiaisen jälkeen ja tarkemmista ryhmäjaoista ja kellonajoista ollaan yhteydessä vielä erikseen.

Kerhojen ohjaajana toimii Kallion Musiikkikoulun opettaja Eemeli Männistö.

Rytmihyrrän musiikkikerhossa aikaisempaa soittotaustaa ei tarvita, vaan toiminta on avointa kaikille halukkaille ja kaiken tasoisille soittajille! Esiintymisiä järjestetään mahdollisuuksien mukaan lukukauden aikana.

Musiikki tarjoaa ennen kaikkea yhteisiä onnistumisen kokemuksia, yhdessä tekemisen iloa, uusia ystäviä ja oman äänen löytämistä!

LUKUKAUSIMAKSU ON 175 €/ 15 opetuskertaa

ILMOITTAUDU MUKAAN musiikkiharrastukseen hyvissä ajoin alla olevan linkin kautta ja tutustu enemmän Rytmihyrrän toimintaan Kallion musiikkikoulun nettisivuilla.

https://www.kallionmusiikkikoulu.fi/

 

Rytmihyrrä is a project organized by Kallio Music School providing easily accessible after school band clubs at local schools. The band clubs are aimed at all children on grades 1– 6.

In Rytmihyrrä band clubs the children get to know instruments and learn to play together in an encouraging environment.

Fees for the semesters are affordable (175 € / student / 15 lessons). In special cases it is possible to apply for a discount.

For more information, please contact:

ella.rosenlund@kallionmusiikkikoulu.fi

 

Mikäli mieleen nousee kysymyksiä, ole yhteydessä:

ella.rosenlund@kallionmusiikkikoulu.fi

 

Mukavaa alkanutta lukuvuotta!

Ystävällisin terveisin, Rytmihyrrän kerhojen ohjaajat

 

Parkour, 3.-6.lk

(muutama mahtuu vielä mukaan)

Hertsikan ala-asteen liikuntasali, Hillerikuja 4, klo 14.45-15.45

Parkourissa harjoitellaan vartalon hallintaa ja motorisia taitoja hauskalla tavalla mm. kierimällä, hyppimällä, kiipeilemällä ja esteitä ylittämällä. Liikkeitä harjoitellaan erilaisilla temppuradoilla, joiden rakentamiseen ja purkamiseen oppilaat saavat osallistua. Parkour-ratojen rakentamisessa hyödynnetään kaikkia ympäristön esineitä ja rakenteita ja radan rakentaminen vaatiikin osallistujien luovuutta: mikä tahansa väline voi toimia "ponnahduslautana". Tunnit eivät vaadi aiempaa osaamista parkourin parissa, ryhmä on avoinna kaikille aiemmasta harrastuneisuudesta riippumatta. Ilmoittautuminen: tämän linkin kautta

Yhteyshenkilö: Tuulia Tuovinen, tuulia.tuovinen@popupry.com

Järjestäjä: PopUp / Harrastamisen Suomen malli

 

Tiistai

 

Ohjelmointi kevät 2023:

Luokkatila Sao Paolo. Järjestämme ohjelmointikerhoja keväällä 2023 Helsingin Montessorikoululla koulun oppilaille.

Ohjelmointikerhot sopivat kaikille peleistä, koodauksesta ja luonnontieteistä kiinnostuneille. Kevään ohjelmassa on kolme eri kerhoa. Kerhovalintaa pohtiessasi voit myös ottaa yhteyttä Jenna Tuomiseen: jenna.tuominen@cs.helsinki.fi, 050-4480083

Kerhokerroille on mahdollista osallistua myös etänä mm. sairastumisen vuoksi tai kerholaisen sitä toivoessa. Jos kerho-ohjaaja sairastuu, saatamme joutua siirtämään kerhokertoja. Näistä siirroista ilmoitamme sähköpostitse tai kiireellisissä tapauksissa tekstiviestitse.

Olethan yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse, jos ostat vahingossa väärän kerhon.

Pienin osallistujamäärä, jolla kerhot toteutuvat on 4 osallistujaa.

 

Naalien ohjelmointipesä ti klo 14-15.

Kerho on tarkoitettu syksyllä naalien ohjelmointipesään (tai pandakarhujen ohjelmointiluolaan) osallistuneille.

Kerhossa tehdään animaatioita, efektejä ja pelejä pääosin visuaalisen ohjelmoinnin Scratch-työkalulla. Edistyneimmät kerholaiset voivat ohjelmoida halutessaan myös Pythonilla. Kerhossa tutustutaan ohjelmoinnin kautta kevyesti myös muihin luonnontieteisiin ja kerholaisilla on mahdollisuus vaikuttaa toiveillaan kerhon sisältöön. Saatamme käyttää kerhossa välillä myös ohjelmoitavia robotteja (Botley, Sphero).

Kerho alkaa ti 17.1. ja päättyy ti 9.5. Kerhokertoja on yhteensä 14 kpl. Kerho on tauolla 21.2. (hiihtoloma), 7.3. (yliopiston tenttiviikko) ja 11.4. (pääsiäinen).

Kerhon hinta: 130 € (sis. ALV 24 %) (14 kerhokertaa à 1 h)

 

Ilmoittautuminen:

https://onlinepayments.it.helsinki.fi/tuote/tule-seikkailemaan-ohjelmoinnin-ihmeelliseen-maailmaan-tiedeluokka-linkin-kerhoissa-montessorikoululla/?lang=fi

 

Kuvataidekerho, 3.-6 lk:

(muutama mahtuu vielä mukaan)

Istanbulissa, klo 14.45-16.15, jatkuu 17.1.23.

Kuvataidetunneilla piirretään, maalataan sekä tutustutaan erilaisiin tekniikoihin, materiaaleihin ja tekotapoihin. Tuntien teemoissa otetaan osallistujien toiveet ja kiinnostuksen kohteet huomioon. Harrastustoiminnassa ilmapiiri on rento ja tarkoituksena on kehittää jokaisen omaa ilmaisua nauttien luovasta tekemisestä ja oppien uusia taitoja.
 Tuomme kouluarkeen matalan kynnyksen harrastustoimintaa, joka pyrkii saamaan nuoria harrastamisen pariin. Lisäksi toiminnassa tehdään koulukiusaamista ja syrjintää ennaltaehkäisevää työtä keskittymällä etenkin yhteisöllisyyden kehittämiseen ja nuorilähtöiseen ryhmätoimintaan.

Ilmoittautuminen: tämän linkin kautta

Yhteyshenkilö: Jenna Laine, p. 040-1435557 (ma ja pe klo 8-10, ti-to klo 10-12), s-posti: koordinaattori@breakthefight.com

Järjestäjä: Break the Fight / Harrastamisen Suomen malli

 

Tanssi 3.-6.lk, (uusi ryhmä)

Hertsin nuorisotalolla, klo 15-16.

Tanssitunneilla lähestytään tanssia rennosti mielikuvituksen sekä ilon kautta niin yksin kuin ryhmässä. Tule heittäytymään, liikkumaan hittibiisien tahtiin ja nauttimaan tanssin luomasta ilosta! Tunnit rakentuvat osittain osallistujien toiveiden ja tarpeiden mukaan - opitaan ja oivalletaan tanssista kaikki yhdessä.

Ilmoittautuminen: tämän linkin kautta

Yhteyshenkilö huoltajille: Jenna Laine, p. 040-1435557 (ma ja pe klo 8-10, ti-to klo 10-12), s-posti: koordinaattori@breakthefight.com

Järjestäjä: Break the Fight Oy/ Harrastamisen Suomen malli

 

Keskiviikko

 

Pianon opetus syksy-kevät 2022-23:

Keskiviikkoisin klo 14:00-17:30 tai sopimuksen mukaan koulun tiloissa luokkana Istanbul. Opettajana Montessoripedagogiikkaan perehtynyt Susanna Keltti-Laine. Tunnin kesto 30 min. Hinta noin 430 euroa / lukukausi.

Ilmoittautuminen ja aikataulu: opettaja jakaa soittoajat, ilmoittautuminen Laura Cedras cedrasoy@gmail.com

 

Ohjelmointi kevät 2023:

Vesikoiden ohjelmointipesä keskiviikkoisin klo 14-15.

Kerho on tarkoitettu syksyllä vesikoiden/aloittelijoiden ohjelmointipesään osallistuneille.

Kerhossa tehdään animaatioita, efektejä ja pieniä pelejä pääosin visuaalisen ohjelmoinnin Scratch-työkalulla. Kerhossa tutustutaan ohjelmoinnin kautta kevyesti myös muihin luonnontieteisiin ja kerholaisilla on mahdollisuus vaikuttaa toiveillaan kerhon sisältöön. Saatamme käyttää kerhossa välillä myös ohjelmoitavaa Botley-robottia.

Kerho alkaa ke 18.1. ja päättyy ke 3.5. Kerhokertoja on yhteensä 14 kpl. Kerho on tauolla 22.2. (hiihtoloma) ja 8.3. (yliopiston tenttiviikko).

Kerhon hinta: 130 € (sis. ALV 24 %) (14 kerhokertaa à 1 h)

Ilmoittautuminen:

https://onlinepayments.it.helsinki.fi/tuote/tule-seikkailemaan-ohjelmoinnin-ihmeelliseen-maailmaan-tiedeluokka-linkin-kerhoissa-montessorikoululla/?lang=fi

 

Torstai

 

Ohjelmointi kevät 2023:

Pandakarhujen ohjelmointiluola torstaisin klo 15-16:30.

Kerho on tarkoitettu syksyllä pandakarhujen ohjelmointiluolaan (tai naalien ohjelmointipesään) osallistuneille.

Kerhossa tehdään animaatioita, pelejä ja projekteja pääosin visuaalisen ohjelmoinnin Scratch-työkalulla. Edistyneimmät kerholaiset voivat ohjelmoida halutessaan myös Pythonilla. Kerhossa tutustutaan ohjelmoinnin kautta kevyesti myös muihin luonnontieteisiin ja kerholaisilla on mahdollisuus vaikuttaa toiveillaan kerhon sisältöön. Saatamme käyttää kerhossa välillä myös ohjelmoitavia robotteja (Botley, Sphero).

Kerho alkaa to 19.1. ja päättyy to 11.5. Kerhokertoja on yhteensä 14 kpl. Kerho on tauolla 23.2. (hiihtoloma), 9.3. (yliopiston tenttiviikko) ja 6.4. (pääsiäinen).

Kerhon hinta: 160 € (sis. ALV 24 %) (14 kerhokertaa à 1,5 h)

Ilmoittautuminen:

https://onlinepayments.it.helsinki.fi/tuote/tule-seikkailemaan-ohjelmoinnin-ihmeelliseen-maailmaan-tiedeluokka-linkin-kerhoissa-montessorikoululla/?lang=fi

 

Kaupungin nuorisotoimintaa klo 14:30-16:30:

3.-6. luokkalaisille, 8.9 alkaen. Pallopelejä, lautapelejä, pleikkaa ja hengailua, paikalla nuoriso-ohjaajat. Ei tarvitse ilmoittautua, ohjaajat kokoaa lapset Hillerikujan ruokasalin ovelta. Jos jatkaa vakkarina niin suositellaan nuorisotoiminnan jäsenkorttia, jonka avulla ohjaajat saa vanhempien yhteystiedot jos tarvitsee ottaa yhteyttä. Ohjaajat antaa tiedot siitä lapsille. Lisätietoja nuorisotoiminnasta: https://nuorten.hel.fi/nuorisotalot/roihuvuoren-nuorisotalo/

 

Montessorikoulun shakkikerho (kevät 2023)

Shakkilinnan koulushakkikerho pidetään kevätkaudella torstaisin klo 16.00-16.45. Tarkka aloituspäivämäärä ja kerhotila ilmoitetaan myöhemmin.

Shakkikerhon opettajana toimii Antti Virtanen, jonka opetus on hauskaa ja erilaiset kerholaiset huomioivaa. Shakki tarjoaa monipuolisia virikkeitä aivoille ja on tutkitusti kehittävä ja koulutyötä tukeva harrastus. Shakin avulla opitaan tärkeintä elämässä vaadittavaa taitoa eli ajattelutaitoa. 

Kerhotuntien ohjelma ja oppimateriaalit:

Shakkilinnan kerhoissa ei pelkästään pelata, vaan tutkaillaan myös kehittäviä ja hauskoja tehtäviä. Haluamme tarjota kaikille kerholaisillemme onnistumisen elämyksiä, sopivia haasteita ja mukavan kerhoympäristön. Kerhoon ei ole esitietovaatimuksia, mutta säännöt osaavatkin saavat varmuudella tasoaan vastaavia haasteita.

Hinnat:

Kerhokausi sisältää 15 oppituntia ja kerhovihkon. Hinta on 100 €. Ensimmäiselle kerhotunnille voi tulla tutustumaan ilman sitoumuksia. Kerho järjestetään mikäli oppilaita tulee kerhoon vähintään kuusi kpl.

Ilmoittautuminen ja lisätietoja:

Kerhosta kiinnostuneita pyydetään ilmoittautumaan sähköpostitse Antille viimeistään 6.1.2023. Tarkoittaa myös niitä, jotka ovat tulossa vain tutustumaan. Ilmoituksessa tulee mainita oppilaan ja huoltajan nimi sekä huoltajan puhelinnumero. 

Ystävällisin terveisin,

Antti Virtanen 040 847 2108

antti.virtanen@shakkilinna.fi

 

Perjantai

 

English club syksy-kevät 2022-23:

Englannin kielikerhossa tutustutaan englannin kieleen natiivin englanninkielisen opettajan johdolla. Linguajoyn English Club tarjoaa elämyksellisen englannin kielen oppimiskokemuksen positiivisessa ja kannustavassa ilmapiirissä. Natiivin Linguajoy-opettajan johdolla saa aidon kokemuksen englannin kielen ääntämyksestä ja kulttuurista. Opimme englantia moniaistisesti ja toiminnallisesti pelien, taiteen, tieteen, musiikin, liikkeen ja teatterin avulla. Kurssilla rakennamme laajaa avainsanavarastoa, omaksumme monipuolisia lauserakenteita ja hyödyllisiä ilmauksia. Clubin tavoitteena on vahvistaa suullista kielitaitoa ja puherohkeutta, luoden pohjaa kansainväliselle vuorovaikutus- ja esiintymistaidolle. Kurssin edetessä keskitymme entistä monipuolisempiin (advanced) vuorovaikutustilanteisiin ja teemme myös luetun ymmärtämiseen ja kirjoittamiseen liittyviä harjoitteita. Linguajoy-kielikoulusta lisätietoa:  https://www.linguajoy.fi/

Kevät 2023: Kerho perjantaisin alkaen 13.1.23 klo 14.00-14.50. Luokkana Sao Paolo. Ryhmäkoko 8-10 lasta, max.12. Kerho on maksullinen.

Ao linkkien kautta löytyvät English clubin kaikki tiedot, aikataulut ja ilmoittautuminen:

Ilmoittautuminen:

https://www.lyyti.fi/reg/Montessori_School_Eng_Friday_1400

Lisätiedot: suvimsaarinen@gmail.com

 

Saksa:

TERVETULOA SAKSAN KIELEN KERHOON
Kerhossa opit tervehtimään, esittelemään itsesi, kertomaan
ja kysymään kuulumisia sekä esimerkiksi värit, eläinten ja kulkuvälineiden nimiä sekä luvut 1-10.
Kerhossa lähestytään kieltä sadutuksen, leikin, kuvataiteen ja musiikin keinoin. Lyhytkin kerhojakso saa lapset innostumaan saksan kielestä ja ymmärtämään arkipäivän ilmaisuja ja kysymyksiä.

Kesto: 10 x 45 minuuttia, luokka Istanbul.
Aloitus: 23.9.2022, perjantaisin klo 14.00–14.45.

Ilmoittautuminen: khulkko@aol.com

 

Kaupungin nuorisotoimintaa klo 14:30-16:30:

3.-6. luokkalaisille, 9.9 alkaen. Pallopelejä, lautapelejä, pleikkaa ja hengailua, paikalla nuoriso-ohjaajat. Ei tarvitse ilmoittautua, ohjaajat kokoaa lapset Hillerikujan ruokasalin ovelta. Jos jatkaa vakkarina niin suositellaan nuorisotoiminnan jäsenkorttia, jonka avulla ohjaajat saa vanhempien yhteystiedot jos tarvitsee ottaa yhteyttä. Ohjaajat antaa tiedot siitä lapsille. Lisätietoja nuorisotoiminnasta: https://nuorten.hel.fi/nuorisotalot/roihuvuoren-nuorisotalo