Vapaa-ajan kerhot iltapäivisin koululla

Modulikerhon Cross-fit kokeilu

 

Vanhemmat järjestävät koululla lapsille kerhoja iltapäivätoiminnan yhteyteen. Kerhoihin voi osallistua vaikka ei olisi varsinaisessa iltapäiväkerhossa. Osa kerhoista on maksullisia, osa maksuttomia. 

Huom! Kerhoihin otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä ellei kyseessä ole opetuksen jatko edelliseltä kaudelta, jolloin etusijalla ovat edellisen kauden oppilaat.

 

SYKSY-KEVÄT  2022-2023:

 

Maanantai

 

Teatterikerho:

Lämpimästi tervetuloa teatterikerhoon! Teatterikerhossa päästämme mielikuvituksemme valloilleen ja pääsemme tutustumaan matalalla kynnyksellä teatterin eri osa-alueisiin erilaisten leikkien, pelien ja tarinoiden kautta. Kerhossa pääsemme muun muassa tutustumaan improvisaatioon, keksimään omia tarinoita ja luomaan omia esityksiä ja hahmoja. Teatterikerho onkin mainio tapa tutustua omaan ilmaisuun ja muihin kerholaisiin hauskalla tavalla yhdessä tehden ja innostuen. Teatterikerho tarjoaa kerholaisille onnistumisen kokemuksia, oman luovuuden lentoon lähtemistä ja yhdessä tekemisen riemua. Aikaisempaa teatterikokemusta ei tarvita ja mukaan ovat tervetulleet niin uudet kuin vanhatkin teatterikerholaiset! Syksyn aikana kokoonnumme niin ulkona kuin sisätiloissakin. Teatterikerhon järjestää Teatteri ILMI Ö: https://www.teatteri-ilmio.fi/ 

Kerho kokoontuu 14 kertaa kevään aikana maanantaisin 5.9.-12.12.22. Ensimmäinen ryhmä klo 14-15. Toinen ryhmä klo 15-16. Luokkana Sao Paolo. Kerhon hinta on 100€. Ohjaajana toimii teatteri-ilmaisun ohjaaja ja -opettaja Maria Myllykangas. Nähdään pian teatterikerhojen parissa!

Ilmoittautumiset sähköpostilla suoraan ohjaajalle:

Maria Myllykangas / Teatteri ILMI Ö/maria.myllykangas@gmail.com. Ilmoita Marialle lapsen nimi, syntymävuosi, huoltajan nimi ja yhteystiedot, kumpaan ryhmään haluaa.

 

Musakerho:

TERVETULOA SOITTAMAAN JA LAULAMAAN RYTMIHYRRÄN MUSAKERHOON!  Rytmihyrrän musakerhot kokoontuvat Istanbulissa maanantaisin koulupäivän jälkeen klo 14.00-14:45 ja jos lapsia riittää niin klo 14:45-15:30. Ryhmät muodostetaan ilmoittautuneista ikäryhmittäin. Opetus alkaa 5.9. Musakerhojen ohjaajana toimii Kallion Musiikkikoulun opettaja Eemeli Männistö. Rytmihyrrän musakerhossa aikaisempaa soittotaustaa ei tarvita, vaan toiminta on avointa kaikille halukkaille ja kaiken tasoisille soittajille! Esiintymisiä järjestetään mahdollisuuksien mukaan lukukauden aikana. Musiikki tarjoaa ennen kaikkea yhteisiä onnistumisen kokemuksia, yhdessä tekemisen iloa, uusia ystäviä ja oman äänen löytämistä!

LUKUKAUSIMAKSU ON 100 €

ILMOITTAUDU MUKAAN musiikkiharrastukseen hyvissä ajoin alla olevan linkin kautta ja tutustu enemmän Rytmihyrrän toimintaan Kallion musiikkikoulun nettisivuilla.

https://www.kallionmusiikkikoulu.fi/

Rytmihyrrä is a project organized by Kallio Music School providing easily accessible after school band clubs at local schools. The band clubs are aimed at all children on grades 1– 6.

In Rytmihyrrä band clubs the children get to know band instruments and learn to play together in an encouraging environment.

Fees for the semesters are affordable (100 € / student / 15 lessons). In special cases it is possible to apply for a discount.

For more information, please contact:

ella.rosenlund@kallionmusiikkikoulu.fi

Mikäli mieleen nousee kysymyksiä, ole yhteydessä:

ella.rosenlund@kallionmusiikkikoulu.fi

Mukavaa alkanutta lukuvuotta!

Ystävällisin terveisin, Rytmihyrrän bändikerhojen ohjaajat

 

Parkour, 3.-6.lk

Hertsikan ala-asteen liikuntasali, Hillerikuja 4, klo 14.45-15.45, 5.9 alkaen. Maksuton, Harrastamisen Suomen malli järjestää.

Parkourissa harjoitellaan vartalon hallintaa ja motorisia taitoja hauskalla tavalla mm. kierimällä, hyppimällä, kiipeilemällä ja esteitä ylittämällä. Liikkeitä harjoitellaan erilaisilla temppuradoilla, joiden rakentamiseen ja purkamiseen oppilaat saavat osallistua. Parkour-ratojen rakentamisessa hyödynnetään kaikkia ympäristön esineitä ja rakenteita ja radan rakentaminen vaatiikin osallistujien luovuutta: mikä tahansa väline voi toimia "ponnahduslautana". Tunnit eivät vaadi aiempaa osaamista parkourin parissa, ryhmä on avoinna kaikille aiemmasta harrastuneisuudesta riippumatta. Ilmoittautuminen: tämän linkin kautta

Yhteyshenkilö: Tuulia Tuovinen, tuulia.tuovinen@popupry.com

Järjestäjä: PopUp / Harrastamisen Suomen malli

 

Tiistai

 

Ohjelmointi:

Luokkatila Sao Paolo. Ohjelmointikerhot sopivat kaikille peleistä, koodauksesta ja luonnontieteistä kiinnostuneille. Syksyllä ohjelmassa on kolme eri kerhoa. Kerhovalintaa pohtiessasi voit myös ottaa yhteyttä Jenna Tuomiseen: jenna.tuominen@cs.helsinki.fi, 050-4480083. Kerhot järjestää Helsingin yliopiston tiedeluokka Linkki. Kerhokerroille on mahdollista osallistua myös etänä mm. sairastumisen vuoksi tai kerholaisen sitä toivoessa. Tämän sivun tiedot ja ilmoittautuminen tiedeluokka Linkin sivuilla: https://linkki.cs.helsinki.fi/fi/news/#montessorikoululla Ilmoittautumislinkin lisäämme to 18.8. klo 8 mennessä.

 

Naalien ohjelmointipesä, ti klo 14:00-15:00

Kerho on tarkoitettu keväällä naalien ja liito-oravien ohjelmointipesään osallistuneille.

Kerhossa tehdään animaatioita, efektejä ja pieniä pelejä pääosin visuaalisen ohjelmoinnin Scratch-työkalulla. Kerhossa tutustutaan ohjelmoinnin kautta kevyesti myös muihin luonnontieteisiin ja kerholaisilla on mahdollisuus vaikuttaa toiveillaan kerhon sisältöön. Käytämme kerhossa välillä myös ohjelmoitavia robotteja (Botley, Sphero).

Kerho alkaa ti 6.9. ja päättyy ti 13.12. Kerhokertoja on yhteensä 12 kpl. Kerho on tauolla 18.10. (syysloma), 25.10. (yliopiston tenttiviikko) ja 6.12. (itsenäisyyspäivä).

Kerhon hinta: 100 € (sis. ALV 24 %) (12 kerhokertaa à 1 h)

 

Aloittelijoiden ohjelmointipesä, ti klo 15:10-16:10

Kerho on tarkoitettu uusille ohjelmointikerholaisille (lue alta mahdollisuus kokeilla kerhoa ti 6.9.). Kerhon lopullinen nimi sovitaan yhdessä kerholaisten kanssa.

Kerhossa tehdään animaatioita, efektejä ja pieniä pelejä pääosin visuaalisen ohjelmoinnin Scratch-työkalulla. Kerhossa tutustutaan ohjelmoinnin kautta kevyesti myös muihin luonnontieteisiin ja kerholaisilla on mahdollisuus vaikuttaa toiveillaan kerhon sisältöön. Käytämme kerhossa välillä myös ohjelmoitavia robotteja (Botley, Sphero).

Kerho alkaa ti 6.9. ja päättyy ti 13.12. Kerhokertoja on yhteensä 12 kpl. Kerho on tauolla 18.10. (syysloma), 25.10. (yliopiston tenttiviikko) ja 6.12. (itsenäisyyspäivä).

Kerhon hinta: 100 € (sis. ALV 24 %) (12 kerhokertaa à 1 h)

Pienin ryhmä, jolla kerho toteutuu on 4 henkilöä. Ilmoittautuminen päättyy vasta kokeilukerran jälkeen su 11.9. klo 23:59.

 

Kokeilukerta ti 6.9. klo 15:10-16:10

Uudet ohjelmointiharrastuksesta kiinnostuneet voivat ilmoittautumalla osallistua aloittelijoiden ohjelmointipesän ensimmäiselle kerralle tiistaina 6.9. klo 15:10-16:10. Kokeilukerralle osallistumista varten ei tarvitse maksaa kerhomaksua.

Kokeilukerralle on rajallinen määrä paikkoja. Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse: jenna.tuominen@cs.helsinki.fi.

 

Kuvataidekerho, 3.-6 lk:

Istanbulissa, klo 14.45-16.15, 6.9 alkaen. Maksuton, Harrastamisen Suomen malli järjestää. Kuvataidetunneilla piirretään, maalataan sekä tutustutaan erilaisiin tekniikoihin, materiaaleihin ja tekotapoihin. Tuntien teemoissa otetaan osallistujien toiveet ja kiinnostuksen kohteet huomioon. Harrastustoiminnassa ilmapiiri on rento ja tarkoituksena on kehittää jokaisen omaa ilmaisua nauttien luovasta tekemisestä ja oppien uusia taitoja.

Tuomme kouluarkeen matalan kynnyksen harrastustoimintaa, joka pyrkii saamaan nuoria harrastamisen pariin. Lisäksi toiminnassa tehdään koulukiusaamista ja syrjintää ennaltaehkäisevää työtä keskittymällä etenkin yhteisöllisyyden kehittämiseen ja nuorilähtöiseen ryhmätoimintaan.

Ilmoittautuminen: tämän linkin kautta

Yhteyshenkilö: arja.tiili@breakthefight.com

Järjestäjä: Break the Fight / Harrastamisen Suomen malli

 

Keskiviikko

 

Pianon opetus syksy-kevät 2022-23:

Keskiviikkoisin klo 14:00-17:30 tai sopimuksen mukaan koulun tiloissa luokkana Istanbul. Opettajana Montessoripedagogiikkaan perehtynyt Susanna Keltti-Laine. Tunnin kesto 30 min. Hinta noin 430 euroa / lukukausi.

Ilmoittautuminen ja aikataulu: opettaja jakaa soittoajat, ilmoittautuminen Laura Cedras cedrasoy@gmail.com

 

Torstai

 

Ohjelmointi:

Ohjelmointikerhot sopivat kaikille peleistä, koodauksesta ja luonnontieteistä kiinnostuneille. Syksyllä ohjelmassa on kolme eri kerhoa. Kerhovalintaa pohtiessasi voit myös ottaa yhteyttä Jenna Tuomiseen: jenna.tuominen@cs.helsinki.fi, 050-4480083. Kerhot järjestää Helsingin yliopiston tiedeluokka Linkki. Kerhot alkavat syyskuun alussa. Kerhokerroille on mahdollista osallistua myös etänä mm. sairastumisen vuoksi tai kerholaisen sitä toivoessa. Tämän sivun tiedot ja ilmoittautuminen tiedeluokka Linkin sivuilla: https://linkki.cs.helsinki.fi/fi/news/#montessorikoululla Ilmoittautumislinkin lisäämme to 18.8. klo 8 mennessä.

Pandakarhujen ohjelmointiluola, to klo 15:00-16:30, Sao Paolossa.

Kerho on tarkoitettu keväällä jääkarhujen ohjelmointiluolaan ja pandojen ohjelmointipesään osallistuneille.

Kerhossa tehdään animaatioita, pelejä ja projekteja pääosin visuaalisen ohjelmoinnin Scratch-työkalulla. Edistyneimmät kerholaiset voivat ohjelmoida halutessaan myös Pythonilla. Kerhossa tutustutaan ohjelmoinnin kautta kevyesti myös muihin luonnontieteisiin ja kerholaisilla on mahdollisuus vaikuttaa toiveillaan kerhon sisältöön. Käytämme kerhossa välillä myös ohjelmoitavia robotteja (Botley, Sphero).

Kerho alkaa to 8.9. ja päättyy to 8.12. Kerhokertoja on yhteensä 12 kpl. Kerho on tauolla 20.10. (syysloma) ja 27.10. (yliopiston tenttiviikko).

Kerhon hinta: 120 € (sis. ALV 24 %) (12 kerhokertaa à 1,5 h)

 

Kaupungin nuorisotoimintaa klo 14:30-16:30:

3.-6. luokkalaisille, 8.9 alkaen. Pallopelejä, lautapelejä, pleikkaa ja hengailua, paikalla nuoriso-ohjaajat. Ei tarvitse ilmoittautua, ohjaajat kokoaa lapset Hillerikujan ruokasalin ovelta. Jos jatkaa vakkarina niin suositellaan nuorisotoiminnan jäsenkorttia, jonka avulla ohjaajat saa vanhempien yhteystiedot jos tarvitsee ottaa yhteyttä. Ohjaajat antaa tiedot siitä lapsille. Lisätietoja nuorisotoiminnasta: https://nuorten.hel.fi/nuorisotalot/roihuvuoren-nuorisotalo/

 

Perjantai

 

English club syksy-kevät 2022-23:

Englannin kielikerhossa tutustutaan englannin kieleen natiivin englanninkielisen opettajan johdolla. Linguajoyn English Club tarjoaa elämyksellisen englannin kielen oppimiskokemuksen positiivisessa ja kannustavassa ilmapiirissä. Natiivin Linguajoy-opettajan johdolla saa aidon kokemuksen englannin kielen ääntämyksestä ja kulttuurista. Opimme englantia moniaistisesti ja toiminnallisesti pelien, taiteen, tieteen, musiikin, liikkeen ja teatterin avulla. Kurssilla rakennamme laajaa avainsanavarastoa, omaksumme monipuolisia lauserakenteita ja hyödyllisiä ilmauksia. Clubin tavoitteena on vahvistaa suullista kielitaitoa ja puherohkeutta, luoden pohjaa kansainväliselle vuorovaikutus- ja esiintymistaidolle. Kurssin edetessä keskitymme entistä monipuolisempiin (advanced) vuorovaikutustilanteisiin ja teemme myös luetun ymmärtämiseen ja kirjoittamiseen liittyviä harjoitteita. Linguajoy-kielikoulusta lisätietoa:  https://www.linguajoy.fi/

Aikataulu: 2 ryhmää: Englannin kieltä jo hieman entuudestaan osaavat ja edistyneiden ryhmä (lapsille, joilla jo englannin kielen taitoa). Kerho perjantaisin klo 14.00-14.50 (hieman osaavat) ja klo 14.55-15.45 (edistyneet). Ajanjakso: 2.9.-16.12.2022 (poislukien koulujen syyslomavkon perjantai 21.10). Luokkana Sao Paolo. Ryhmäkoko 8-10 lasta, max.12. Kerho on maksullinen.

Ao linkkien kautta löytyvät English clubin kaikki tiedot, aikataulut ja ilmoittautuminen:

Hieman osaavat:  
https://www.lyyti.in/Montessori_School_Eng_Friday_1400

Edistyneet:

https://www.lyyti.in/Montessori_School_Eng_Friday_1455

Lisätiedot: suvimsaarinen@gmail.com

 

Saksa:

TERVETULOA SAKSAN KIELEN KERHOON
Kerhossa opit tervehtimään, esittelemään itsesi, kertomaan
ja kysymään kuulumisia sekä esimerkiksi värit, eläinten ja kulkuvälineiden nimiä sekä luvut 1-10.
Kerhossa lähestytään kieltä sadutuksen, leikin, kuvataiteen ja musiikin keinoin. Lyhytkin kerhojakso saa lapset innostumaan saksan kielestä ja ymmärtämään arkipäivän ilmaisuja ja kysymyksiä.

Kesto: 10 x 45 minuuttia, luokka Istanbul.
Aloitus: 23.9.2022, perjantaisin klo 14.00–14.45.

Ilmoittautuminen: khulkko@aol.com

 

Kaupungin nuorisotoimintaa klo 14:30-16:30:

3.-6. luokkalaisille, 9.9 alkaen. Pallopelejä, lautapelejä, pleikkaa ja hengailua, paikalla nuoriso-ohjaajat. Ei tarvitse ilmoittautua, ohjaajat kokoaa lapset Hillerikujan ruokasalin ovelta. Jos jatkaa vakkarina niin suositellaan nuorisotoiminnan jäsenkorttia, jonka avulla ohjaajat saa vanhempien yhteystiedot jos tarvitsee ottaa yhteyttä. Ohjaajat antaa tiedot siitä lapsille. Lisätietoja nuorisotoiminnasta: https://nuorten.hel.fi/nuorisotalot/roihuvuoren-nuorisotalo